Είστε εδώ: Αρχική Πλεονεκτήματα αερίου Γιατί να επιλέξω αέριο ;

Γιατί να επιλέξω αέριο ;

Χαρακτηριστικά Υγραερίου

Το υγροποιημένο αέριο πετρελαίων (LPG) είναι μείγμα προπανίου και βουτανίου και παράγεται κατά την εξαγωγή του φυσικού αερίου και του πετρελαίου. Η χρήση του για οικιακή – βιομηχανική – υγραεριοκίνηση γίνεται με ευκολία σε φιάλες ή δεξαμενές.

 

Οσμή
Το υγραέριο έχει εμπλουτιστεί με ειδικές οσμές ώστε να γίνεται αντιληπτό σε περίπτωση διαρροής.

 

Ανάφλεξη
Το υγραέριο όταν αναμιχθεί στην ατμόσφαιρα ανάβει ακόμα και από μία μικρή σπίθα.

 

Συντήρηση συσκευών
Οι συσκευές υγραερίου θα πρέπει να ελέγχονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και να συντηρούνται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Η σωστή χρήση επιτρέπεται να διατηρείται η λειτουργικότητα της συσκευής και να έχουμε εξοικονόμηση

 

 

Προστασία και ασφάλεια


Όταν δεν λειτουργούν οι συσκευές ή όταν απουσιάζετε να κλείνετε τη βάνα υγραερίου (ρυθμιστής)

Να μην απομακρύνεστε από την εστία μαγειρέματος.

Για να εντοπίσετε διαρροή χρησιμοποιήστε σαπουνάδα ή σπρέι ανίχνευσης διαρροών.

Εάν αντιληφθείτε διαρροή κλείστε το διακόπτη παροχής υγραερίου, ανοίξτε τις πόρτες και τα παράθυρα για τον γρήγορο αερισμό του χώρου.

Να γίνεται τακτικός έλεγχος από τον συντηρητή για τη σωστή λειτουργία του συστήματος πυρόσβεσης και ανίχνευσης
(Πυροσβεστήρες – ανιχνευτές αερίου – ηλεκτροβάνες)

Με τη θερμαντική ισχύ, το αέριο επιτυγχάνει το αποτέλεσμα γρηγορότερα...

Το αέριο αποτελεί μία πολύ αποτελεσματική πηγή ενέργειας κατά την καύση του.
Η θερμογόνος δύναμη του αερίου σε θερμίδες είναι μεγαλύερη του ηλεκτρικού ρεύματος, προσφέροντας έτσι άμεσα αποτελέσματα κατά το μαγείρεμα. Πιο συγκεκριμένα τα σκεύη θερμαίνονται άμεσα, φθάνουν στην επιθυμητή θερμοκρασία γρηγορότερα και το φαγητό γίνεται ταχύτερα.
Επίσης, στις εστίες αερίου έχουμε συνεχή και σταθερή παροχή θερμότητας χωρίς να επηρεάζεται από θερμοστάτες, οπότε και έχουμε άριστο, δυνατό, βρασμό και τηγάνισμα.

Χαμηλότερο κόστος συντήρησης από κάθε άλλη συσκευή...

Οι συσκευές αερίου, πέρα από τη γενική καθαριότητα που πρέπει να έχουν όλες οι συσκευές, έχουν ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης και πολύ χαμηλό ποσοστό βλαβών, λόγω της απλής λειτουργία τους. Αυτό σημαίνει μακροχρόνια λειτουργία χωρίς προβλήματα και επισκευές.

Με χαμηλότερο κόστος ενέργειας...

Όλα τα παραπάνω και σε συνδυασμό με το χαμηλότερο κόστος του αερίου έναντι του ηλεκτρικού κάνουν τη χρήση του πιο οικονομική. Ταχύτητα στο μαγείρεμα σημαίνει λιγότερη κατανάλωση ενέργειας και φυσικά λιγότερος χρόνος στην κουζίνα. Η ελάχιστη συντήρηση και ο μεγαλύτερος χρόνος ζωής, επίσης μας βοηθάει στην εξοικονόμηση χρημάτων.

Απλές στη χρήση, οι συσκευές αερίου είναι κατάλληλες για όλους...

Η χρήση των συσκευών αερίου είναι απλή και εύκολη.
Βασικό πλεονέκτημα η καταλληλότητα χρήση διάφορων σκευών χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις και φυσικά η συνεχείς παροχή θερμοκρασίας στο σκεύος, που φτάνει σε ισχύ KW περίπου 50% από ότι ένα ηλεκτρικό μάτι.

Λιγότερη επιβάρυνση για το περιβάλλον...

Το αέριο αποτελεί το πλέον λιγότερο ρυπογόνο καύσιμο άμεσα κατά τη χρήση και έμμεσα γιατί δεν καταναλώνουμε ηλεκτρική ενέργεια που κατά το μεγαλύτερο μέρος της παράγεται από ρυπογόνα καύσιμα.