Είστε εδώ: Αρχική Πλεονεκτήματα αερίου Συχνές ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις

Ο φούρνος αερίου λειτουργεί είτε με τη χρήση του κάτω καυστήρα, όπου και πετυχαίνουμε το σύστημα στατικός φούρνος (πάνω-κάτω), είτε με τη χρήση του γκριλ για κοκκίνισμα και ψήσιμο.
Κατά τη χρήση απαιτεί χαμηλότερη θερμοκρασία από ότι έχουμε ως τώρα συνηθίσει καθώς η θερμική ικανότητα είναι μεγαλύτερη και πιο άμεση. Επίσης η ποσότητα των υγρών στο φαγητό θα πρέπει στην αρχή τουλάχιστον να ελέγχετε καθώς χρειάζεται κάποιος χρόνος προσαρμογής στο μαγείρεμα.

Ο φούρνος αερίου διαθέτει δύο συστήματα ψησίματος, στατικός και γκριλ, ενώ ο ηλεκτρικός διαθέτει συνήθως περισσότερα.
Στον ηλεκτρικό φούρνο εφόσον υπάρχει σύστημα ζεστού αέρα μπορούμε να ψήσουμε πάνω από ένα ταψί.

Οι συσκευές αερίου διαθέτουν ανταλλακτικά μπεκ εντός της συσκευασίας για την προσαρμογή της συσκευής στη χρήση αέριου φιάλης ή φυσικού. Με απλό τρόπο ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσεως αλλάζουμε τα μπεκ στο αέριο που θέλουμε, προσαρμόζοντας τη συσκευή για κάθε περιοχή.

Όλες οι συσκευές μας διαθέτουν βαλβίδες ασφαλείας που διακόπτουν το αέριο σε περίπτωση που δεν υπάρχει φλόγα, όπως κατά την υπερχείλιση του φαγητού ή το άνοιγμα του διακόπτη από λανθασμένη κίνηση.

Για το ποιος είναι ο καταλληλότερος συνδυασμός εστιών για εσάς, δείτε τον Οδηγό αγοράς που θα σας δώσει χρήσιμα στοιχεία για την απόφασή σας.

Στις εστίες μπορούμε να κάνουμε χρήση διαφορετικών σκευών, παλαιών και νέων, καθώς δεν απαιτείται πλήρως επίπεδη επιφάνεια, όπως στις κεραμικές. Όπως πάντα, καλό είναι να τοποθετούμε σκευή με σωστές διαστάσεις στον κάθε καυστήρα (πχ στο βοηθητικό (1000 Watt) ένα μπρίκι/μικρή κατσαρόλα).

Ειδικά για τις εστίες θα πρέπει να προσέξουμε να πληρείται η απαιτούμενη απόσταση από τον απορροφητήρα. Για απορροφητήρες μεγάλης ισχύος, πχ 900 κβμ/ώ προτείνουμε η απόσταση να είναι τουλάχιστον 72 εκατοστά.

Επίσης σε περίπτωση χρήσης αερίου φιάλης απαραίτητος είναι ένας ρυθμιστής χαμηλής πίεσης. H εταιρία μας διαθέτει και εξαρτήματα με τα οποία μπορείτε εύκολα να συνδέσετε τις συσκευές σας με τη φιάλη.

Όλες οι εστίες αερίου ή μεικτές της γκάμας AKS μπορούν να συνδυαστούν με φούρνο αερίου ή ηλεκτρικό, καθώς είναι ανεξάρτητες από το φούρνο, προσφέροντας πολλαπλούς συνδυασμούς.

Η διαρροή υγραερίου ανιχνεύεται εύκολα λόγω της οσμής που έχει το υγραέριο. Για να αντιμετωπίσουμε το σημείο διαρροής χρησιμοποιούμε ειδικό σπρέυ διαρροών ή η σαπουνάδα εάν έχει διαρροή θα εμφανιστούν φυσαλίδες.

Κλείστε τον διακόπτη της συσκευής και στη συνέχεια την στρόφιγγα της φιάλης.

Εάν η διαρροή είναι σε εσωτερικό χώρο ανοίξτε τα παράθυρα και την πόρτα να αεριστεί ο χώρος. Εάν η διαρροή προέρχεται από τη δεξαμενή τότε ψεκάστε την με νερό ώστε να προκληθεί η ψύξη της.